Woensdag 9 september

Woensdag 9 september
Of wij ooit in Frankrijk zijn geweest? Je hebt toch ooit Frans gestudeerd? Iemand stelde mij onlangs deze vragen.
Het is al wel een tijd geleden, misschien wel 20/25 jaar, dat we voor het laatst in Parijs zijn geweest. We hadden een hotel in een van de zijstraatjes bij de
Sacré-Cœur.
Het was een hotel waar je in de kamer nog net om het bed kon lopen, in de lift plek was voor 1 persoon met een niet al te grote koffer, je 's ochtends verse croissants bij het ontbijt kreeg (volgens mij heb ik nooit meer zulke lekkere croissants gehad als daar in Parijs).
Parijs, waar we veel door de stad hebben gelopen, ook veel met de metro hebben gereisd. Een mooie stad, met een rijke historie.
Ik blijf het een mooie taal vinden, dat Frans. Ik heb het ook ooit gestudeerd aan een lerarenopleiding, voordat ik met theologie begon aan de Universiteit van Leiden.
Ik luister via Spotify nog regelmatig naar Franstalige muziek. Ik kijk graag naar de Avondetappe, het programma rond de Tour de France. Zo blijf ik een beetje de band met het Frans en Frankrijk onderhouden.

Ik wens u een mooie woensdag toe. Hartelijke groeten vanuit de pastorie van de protestantse kerk in Wognum, Benningbroek, Sijbekarspel en Nibbixwoud!
Je vous souhaite un bon mercredi. Salutations chaleureuses du presbytère de l'église protestante de Wognum, Benningbroek, Sijbekarspel et Nibbixwoud.


Foto: Basilique du Sacré-Cœur
(Redactie)
terug