Woensdag 3 juni

Woensdag 3 juni

Vanaf half maart heb ik vrijwel elke dag een stukje geschreven op Facebook en de website van de Protestantse Gemeente Het Vierkant. Stukjes uit het dagelijks leven, de natuur, geloof, kerk.
Ik ben daarmee begonnen toen de corona-crisis ons steeds meer ging beperken. Ik hoop dat ik met deze stukjes iets van mijn inspiratie heb kunnen meegeven aan u en anderen.

Vandaag schrijf ik voorlopig mijn laatste stukje. Ik las even een pauze in.

Steekt u wel eens een kaarsje aan? Bij u thuis, in de kerk, ...?
Zondagochtend, tijdens de openstelling van onze kerk in Wognum, sprak ik een paar mensen die aan het fietsen waren. Toen zij in Wognum kwamen, zagen ze de deur van de kerk openstaan. Zij waren nog nooit in deze kerk geweest, dus ze stapten af, gingen de kerk binnen. Nadat ik wat had verteld over de kerk, staken ze een kaarsje aan. 'Mooi dat dit kan', zeiden ze.' We hebben allebei katholieke wortels, doen er niet veel meer aan, maar ... het gevoel blijft. Dat kaarsje aansteken, dat blijven we altijd doen.'
Mooi, zo'n ontmoeting op de zondagochtend.

Waar wij ook zijn, op vakantie of ergens anders, als we een kerk binnen lopen - gelukkig staan in het buitenland de kerken vaak open - steek  ik altijd een kaarsje aan. Soms zomaar, omdat ik dat een mooi ritueel vind, soms om aan andere mensen te denken.

Ik steek dit kaarsje voor u aan. Weet, dat ik aan u denk, ook als ik even geen stukjes schrijf op Facebook en de website.

Een mooie woensdag toegewenst.

terug