Dinsdag 30 juni

Dinsdag 30 juni

Groningen, Limburg zijn voor ons geliefde gedeeltes van Nederland om op vakantie te gaan. Wij zeggen wel eens tegen elkaar: 'Wij zoeken graag de randen van ons land op'. Limburg, een stukje buitenland in binnenland, waar we ooit hebben gewoond, waar we nog steeds graag komen. Groningen, een heel ander deel met de weidse vergezichten. Trouwens, ook de andere gedeeltes van Nederland zijn heel mooi. Genoeg nog om te ontdekken, zou ik zeggen.
Een stukje Nederland waar we nog niet zijn geweest, is noord-oost Groningen tussen Zeerijp en Leermens. Wij komen wel vaker in de provincie Groningen, maar niet in dit gedeelte.

Gisteravond kreeg ik bij een vergadering van iemand, met Groningse wortels, een boekje met de titel "Je keek te ver - een wandeling -", geschreven door Marjoleine de Vos, redacteur bij het NRC. Zij beschrijft in dit boekje wandelingen die zij maakt vanuit haar woonplaats Zeerijp.
De titel  intrigeert mij.
Op de achterbladzijde staat o.a.: "Je keek te ver. Dat wat je zoekt, is hier".
Ik ga dit boekje zeker eerdaags lezen. Wie weet, volgt er een keer een wandeling door dit gedeelte van het Groningse land. Iets voor de komende zomervakantie?

Een fijne dinsdagmiddag en avond, vanuit het mooie West-Friese land in Noord-Holland.

terug