We mogen weer! We mogen weer!
Misschien zegt u dit tegen elkaar als u op zondagochtend opstaat en naar de kerk wilt gaan. Dat hoor ik natuurlijk graag als dominee.

Misschien zei u dat ook, toen u weer mocht stemmen voor de Top2000. Stemmen op die liedjes die voor u/jou veel betekenis hebben, omdat je ze gewoon mooi vindt qua melodie, tekst of omdat er speciale herinneringen vastzitten aan een bepaald liedje.

Nummer 1 en 2 zijn natuurlijk Bohemian Rhapsody van Queen (1) en Hotel California van The Eagles (2).
Maar waar heeft u/heb jij op gestemd?

Een aantal liedjes die bij mij favoriet zijn:
* Fix you (Coldplay, vorig jaar op 8)
* Ne me quitte pas (Jacques Brel, 217)
* Haus am See (Peter Fox, 288)
* Zonder jou (Paul de Leeuw/Simone Kleinsma, 639)
* God only knows (Beach Boys, 29)
* Yesterday (The Beatles, 87)
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In de kerk hebben we ook veel met liederen. In elke dienst zingen we veel: liederen van nu, liederen van vroeger. Liederen die iets weergeven van ons geloof in God. Iedereen heeft daarbij zijn/haar eigen favoriete kerkliederen: Grote God, wij loven U; Stille nacht, heilige nacht; De steppe zal bloeien; Licht dat ons aanstoot in de morgen; Dit ene weten wij; Komt allen tezamen; ...

Ik ga er straks weer voor zitten, voor zover het werk dat toelaat. Soms als muzikaal behang op de achtergrond, soms mee neuriend, soms meezingend. Als u aan het eind van het jaar langs de pastorie loopt of fietst en u mij hoort zingen, weet u waarom... We mogen weer!

P.S. Op zondag 30 december (10.00 uur) is er weer een Top2000 dienst in de Prot. kerk van Wognum met, naast samenzang, live muziek (verschillende liedjes uit de Top2000) door Steve Langreder en Teije Bartstra.
 
terug