Donderdag 7 mei 2020 (In) herinnering

Donderdag 7 mei 2020 (In) herinnering

Of ik ooit bij mijn opa en oma uit deze kopjes heb gedronken, kan ik me niet herinneren. Maar deze koppen en schotels komen in elk geval wel bij hen vandaan.
Deze doen me denken aan de logeerpartijen aan het Smedemanplein in Amstelveen; met opa door het Amsterdamse bos lopen, veel van hem leren over de verschillende vogels en bomen; naar de Dorpskerk gaan op zondag als we een weekend bij hen logeerden.


Later woonden ze aan de Kringloop in Amstelveen. Als ik dan naar huis fietste vanuit de lerarenopleiding in Diemen, ging ik regelmatig bij hen langs om onder het genot van een kopje thee even bij te praten.

Ze hebben niet meer meegemaakt dat ik predikant werd. Toch had ik het gevoel dat ze, hoewel ze inmiddels overleden waren, er "bij waren" toen ik een keer mocht voorgaan in "hun" Dorpskerk.

Mijn oma heeft nog wel meegemaakt dat ik Kees leerde kennen. Zij was er ook nog bij toen wij ons samenlevingscontract tekenden en daarbij ons 5-jarig samenwonen vierden met een kerkdienst in Zoetermeer. Dat is straks inmiddels alweer 28 jaar geleden.

Deze kopjes staan bij mij in de kast. Met enige regelmaat kijk ik er even naar, denk aan mijn opa en oma in Amstelveen.
ds. Peter van Ankeren

terug