Bij het lied van vandaag (2), woensdag 25 maart 2020 Bij het lied van vandaag (2), woensdag 25 maart 2020
www.youtube.com/watch?v=08VVDqAasKk2fcblid=lwAR3ysVk3GvulOymAcbSNrrpTvcg3Zlracz9PUZEUqDyhMMfR2puy2jEoxUM

Deze link laat een lied horen, wat mij in elk geval in deze tijd steun geeft. Gisteren lied ik u een lied zien en horen uit Taize in Frankrijk. Vandaag een lied van buiten de kerk, maar je zou het, wat mij betreft, ook in de kerk kunnen laten zingen/horen. In de gemeentes waar ik tot nu toe heb gewerkt heb ik dat ook wel eens laten zingen.

Het is het lied van Ramses Shaffy: "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder."

Binnen en buiten de kerk wordt veel gezongen, ook tegen angsten en verdriet.
Binnen en buiten de kerk wordt er gevochten. Dit vechten zet ik wel tussen aanhalingstekens. Geen fysiek vechten, maar opkomen voor mensen in de knel, voor mensen die het moeilijk hebben. Zoals nu tijdens het corona-virus, dat zoveel mensen direct en indirect raakt.
Binnen en buiten de kerk wordt gehuild. Emoties die je vaak tegenkomt op de kruispunten van het leven. Laten we er ook op die momenten voor elkaar zijn.
Binnen en buiten de kerk wordt gebeden. Gebeden tot God, de Eeuwige, het Licht, voor de nood van en in de wereld. Gebeden om kracht. Maar ook dankgebeden voor de goede dingen, die we ook mogen ontvangen in ons leven.
Binnen en buiten de kerk mag ook gelachen worden. Een vleugje humor kan ook, in deze moeilijke tijd, het leven een stukje lichter maken.
Binnen en buiten de kerk wordt gewerkt door ontzettend veel professionals en vrijwilligers, die zich inzetten voor een betere wereld, die zich inzetten voor mensen die door het corona-virus zijn getroffen.
Binnen en buiten de kerk mag er ook bewondering en verwondering zijn. Bewondering voor al diegenen die nu zo hard werken in de zorg, onderwijs en op allerlei andere terreinen. Bewondering en verwondering voor/over God, die al ons verstand te boven gaat. Voor geloof, hoop en liefde waarmee mensen op hun eigen manier handen en voeten geven aan die woorden van lang geleden, die nog steeds van grote waarde kunnen zijn. Verwondering over de lente, die ondanks alles het nieuwe leven laat zien.

Laten we zo naar elkaar blijven omkijken in deze dagen! We moeten het samen doen!

Blijf zingen, vechten, huilen, bidden, lachen, werken en bewonderen/verwonderen.
ds. Peter van Ankeren.


 
terug