Bij de tekst van vandaag (5), vrijdag 20 maart 2020

Bij de tekst van vandaag (5), vrijdag 20 maart 2020
"De mensen hebben veel zorgen. Niemand weet wat in de toekomst zal gebeuren. Niemand kan vertellen hoe het zal zijn." (Prediker 8, vers 6b en 7). Dit is een gedeelte uit de bijbeltekst voor vandaag, volgens het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Het lijken verzen die voor deze tijd zijn geschreven. Veel mensen hebben zorgen, in een wereld die door het corona-virus wordt getroffen. Zorgen om hun eigen gezondheid, de gezondheid van hun naasten, zorgen om hun baan, zorgen om...

Er ontstaan allerlei initiatieven, ook in ons land, om, temidden van die zorgen, naar elkaar om te kijken. We bellen elkaar war vaker op, hebben contact met elkaar via de sociale media.
Ik werd geraakt door een bericht op het journaal. Daarin konden we zien en horen hoe mensen hun moeder via een hoogwerker toezongen voor haar 82ste verjaardag. Ze konden niet bij haar opzoek in het verzorgingshuis, maar hadden op deze manier wel even contact met elkaar. Voor mij is dit een teken van hoop.
Nu hebben we niet allemaal een hoogwerker, maar laten we in elk geval wat vaker naar elkaar omkijken, op een manier die voor ons mogelijk is.

Ondertussen kijk ik naar de perenboom in onze tuin die aan het uitlopen is. Nog even ... en de bloesem laat zich zien.
Dit is voor mij ook een teken van hoop, in een wereld vol zorgen.
Ds. Peter van Ankeren

 
terug