17 oktober

17 oktober

___________
religie&filosofie

Als ik 's ochtends beneden kom, is het eerste wat ik doe: de krant lezen. Dat is een vast ritueel. Een vast ritueel is ook de volgorde waarin ik de krant lees. Ik lees altijd eerst de rouwadvertenties (soms staat er een voor mij bekende naam tussen, maar vaak ook niet), het commentaar van de krant, de pagina's

Religie&filosofie. Daarna lees ik de rest van de krant.
Een van de columns die ik graag lees op zaterdag is het stukje van Stijn Fens. Vanuit zijn katholieke achtergrond beschrijft hij wat in kerk en maatschappij gebeurt. Hij geeft daar zijn commentaar bij.
Een gedeelte uit zijn column van vanochtend. Hij schrijft o.a.: "De tijden blijven inderdaad grimmig en enigszins uitzichtloos. Volgens de profeet Van Dissel kan het zomaar zijn dat we Kerstmis in lockdown moeten doorbrengen. Jozef en Maria zullen het bezoek aan hun stal moeten beperken. Drie Koningen is echt het maximum".
We kunnen niet te ver vooruit kijken. Kerst is (pas) over ruim twee maanden. Het zou zomaar kunnen zijn, dat wat Stijn Fens beschrijft werkelijkheid wordt. Maar laten we elkaar in de tussentijd, binnen en buiten de kerkelijke gemeente, niet uit het oog verliezen: een kaartje, telefoontje, appje, bloemetje... Het is niet eens zoveel moeite en het kan zoveel voor een ander betekenen.

Ik wens u een mooie zaterdag, een goede zondag.
terug