12, 13 september

12, 13 september
13 september vindt de Startzondag in onze gemeente plaats. Het thema: "Het goede leven - bloeien in Gods licht". Het is ook het thema van het hele nieuwe seizoen.
De Startzondag is in de open lucht, op het grasveld voor de kerk van Benningbroek.
Wat mij betreft past dit thema goed bij deze puzzel, die ik gisteren op mijn vrije dag heb gemaakt. Het goede leven: er staat heel wat op deze tafel wat het leven goed kan maken, goed kan laten smaken.
Ondanks de moeilijke momenten, die we allemaal meemaken (dit wordt voor mij gesymboliseerd door de donkere achtergrond in de puzzel), zijn er gelukkig ook mooie momenten in ons leven, momenten die het leven kleur kunnen geven.
Net zoals bij deze puzzel is het soms zoeken naar het juiste stukje, is het soms zoeken naar die mooie momenten, maar ze zijn er wel: het met elkaar kunnen genieten van wat de schepping ons geeft. De prachtige bloemen, het mooie, heerlijke fruit. Het met elkaar optrekken, ondanks de 1,5 meter afstand.
Het elkaar, binnen en buiten de gemeente, aandacht geven. Laten we zo vorm geven aan het nieuwe seizoen, de puzzeltocht van het leven.

 
Terugblik
Om 9.00 uur waren gemeenteleden al in de weer om alles klaar te zetten. Het was gelukkig droog, de zon kwam even om de hoek kijken. Er stond wel aardig wat wind.
We waren in de dienst met zo'n 50 mensen.
Er waren kinderen die tijdens de kindernevendienst een prachtig schilderij hebben gemaakt.
Dank aan al diegenen die voor en achter de schermen aan deze dienst hebben meegewerkt. 
Ik ben benieuwd naar de crocussen die in het voorjaar hopelijk bij veel gemeenteleden zullen bloeien.

Ik wens u, ons allen een mooie, gezegende start van het nieuwe seizoen toe.
terug